Sähkövaraosien paikallisesta toimittajasta pohjoismaiseksi kumppaniksi

Relais Groupin historia juontaa juurensa Tampereella vuonna 1996 perustettuun henkilö- ja hyötyajoneuvojen autoelektroniikkaan erikoistuneeseen Startax Auto-Electronics Oy:hyn. Relais Investment Oy perustettiin Startax Auto-Electronics Oy:n emoyhtiöksi vuonna 2010 tukemaan Startaxin kasvua ja kansainvälistymistä.

Liiketoiminta laajeni Suomesta Viroon vuonna 2011 kun Startax AS perustettiin. Vuonna 2014 konserniin hankittiin suomalainen JA-Tools JA-Elektro Oy ja norjalainen Maskin-Teknisk AS.

Startax Auto-Electronics Oy ja JA-Tools JA-Elektro Oy yhdistettiin Startax Finland Oy:ksi vuonna 2016. Samana vuonna Relais Investment Oy muutti nimensä Relais Group Oy:ksi.

Vuosina 2017 ja 2018 Relaisin toiminta laajeni ja kansainvälistyi voimakkaasti, kun Ruotsissa hankittiin omistukseen Awimex International AB ja Startax Sweden Ab aloitti operatiivisen toimintansa.

Toukokuussa 2019 yhdistyimme ruotsalaisen AB Reservdelarin ja Huzells i Karlstad AB:n kanssa, jonka seurauksena Relais Groupista tuli Pohjoismaiden johtava ajoneuvojen sähkövarusteiden ja varaosien tarjoaja.

Vuoden 2020 alussa hankimme omistukseemme SEC Scandinavia A/S:n Tanskassa ja TD Tunga Delar Sverige AB:n Ruotsissa.

Tänä päivänä Relais Group on asiakkaidensa luotettu kumppani, joka kehittää aktiivisesti ajoneuvojen varaosa- ja sähkövarusteliiketoimintaa Pohjoismaissa ja Baltiassa. Toimimme kuudessa maassa ja palvelemme asiakkaitamme Startax-, Awimex-, ABR-, Huzells-, SEC Scandinavia- ja TD Tunga Delar -brändeillämme.

Konserniyhtiöitämme ovat Startax Finland Oy, Startax AS, Startax Maskin-Teknisk AS, Startax Sweden AB, Awimex International AB, AB Reservdelar, Huzells i Karlstad AB, SEC Scandinavia A/S, TD Tunga Delar Sverige AB sekä Strands Group AB.

 

Relais
Relais Group Oyj
Mannerheimintie 105
00280 Helsinki
Finland