Vuosi 2019 oli Relaisille kasvun ja kehittymisen vuosi

Liikevaihtomme kasvoi 36,6 prosenttia ja oli 98,9 miljoonaa euroa. Yritysostojen tuoman kasvun lisäksi kasvoimme erityisesti valotuoteryhmässä, jossa teimme myös onnistuneita tuotelanseerauksia vuoden aikana. Vaikka panostimme merkittävästi toimintamme kehittämiseen, kannattavuutemme säilyi hyvällä tasolla. Kasvuun ja suotuisaan kehityksen vaikuttivat erityisesti vuoden aikana tekemämme yritysjärjestelyt Ruotsissa.

Toteutimme toukokuussa 2019 historiamme tähän mennessä suurimman yritysjärjestelyn, kun hankimme omistukseemme ruotsalaiset AB Reservdelarin (ABR) ja Huzells i Karlstad AB:n (Huzells). ABR:llä on vahva jalansija Ruotsissa henkilöajoneuvojen varaosamarkkinalla ja Huzells on puolestaan vahva toimija raskaiden hyötyajoneuvojen puolella. Yhdistymisen tavoitteena on kasvattaa läsnäoloamme Ruotsin markkinoilla ja mahdollistaa synergiaetujen hyödyntäminen. Yhdistymisen myötä voimme tarjota asiakkaillemme entistä kokonaisvaltaisempaa palvelua ja asiakastukea sekä yhden toimialamme laajimmista tuotevalikoimista.

Yritysjärjestelyn jälkeinen integraatiotyö eteni vuoden 2019 aikana suunnitellusti. Teimme työtä tuotevalikoimamme yhtenäistämiseksi, ja olemme jo nyt päässeet hyötymään suuremmista ostovolyymeistä. Odotamme synergioiden vaikuttavan tilikaudesta 2020 eteenpäin.

Yksi vuoden keskeisimmistä tapahtumista oli Relais Groupin listautuminen Nasdaq Helsinki Oy:n ylläpitämälle Nasdaq First North Growth Market Finland -markkinapaikalle lokakuussa 2019. Haimme listautumisesta tukea erityisesti kasvustrategiamme toteuttamiseen ja rahoittamiseen. Hanke toteutui onnistuneesti ja saimme yli 2 000 uutta osakkeenomistajaa. Vuoden aikana myös uudistimme taloushallintomme prosesseja ja vahvistimme organisaatiotamme.

Arni Ekholm
Toimitusjohtaja

Relais
Relais Group Oyj
Tähtäinkuja 2
01530 Vantaa
Finland